Enisala

Pe lângă frumusețea bogățiilor naturale din regiune, satul Enisala se bucură de vecinătatea unui important obiectiv turistic, cu valoare arheologică, cetatea medievală Enisala. Cetatea este pe un deal ce domină peisajul, de unde apusul soarelui se vede spectaculos, la intersecţia unor importante drumuri de apă şi de uscat. Este construită pe cel mai înalt promontoriu situat între lacurile Babadag şi Razelm.

 

Pentru vizitatori pot fi organizate plimbări cu bicicleta la Cetate, prin pădurile și dealurile din zonă, de-a lungul malului Razelmului, ture cu barca cu vâsle pe canalele din amenajarea piscicolă Enisala și de-a lungul țărmului, dar și călătorii spre Dunavățu. Poate fi străbătut lacul Razelm cu șalupa, apoi canalele Dranov, Lipoveni și Mustaca, sau drumul o poate lua spre Jurilovca, și de aici, la Gura Portiței, unde Dunărea se întâlnește cu marea. Satul poate să se dezvolte armonios prin punerea în valoare a ocupațiilor tradiționale și prin promovarea diferitelor etnii prezente aici.

 

Atracții principale:

 

l  cetatea medievală Enisala

l  la 50 de kilometri de Enisala sunt mănăstirile Celic-Dere, Saon și Cocoș

l  pădurile din zona Visterna-Babadag

l  lacurile și bălțile din jurul Razelmului, amenajate piscicol, cu potential de birdwatching și pescuit sportiv

l  gospodăria țărănească din Enisala amplasată în centrul localității

 

Particularități:

 

l  combinația de istorie și tradiții

l  amestec de podiș dobrogean și zonă lagunară, abundența de calcaruri, grote, câmpuri de mărăcini, păduri de pin și de stejar