Bucătăria tradițională

Borşul din peşte, vareniki, kasnik, blinî şi multe alte preparate specifice regiunii Deltei Dunării, mâncăruri gătite în mod tradiţional, care în ochii localnicilor sunt atât de obişnuite, pot reprezenta pentru turişti elemente care completează oportunitatea de a observa și participa la viața de zi cu zi din Deltă. Pe lângă degustarea specialităților locale, experiența poate cuprinde inclusiv implicarea vizitatorilor în procesul de pregătire a preparatelor după rețetele consacrate.

Turiștii pot face un adevărat traseu prin diversitatea de bucătării ale Deltei, dat fiind faptul că zona atât de bogată și diversificată cultural, cu o multitudine de influențe etnice, cuprinde și o mare varietate culinară. Iar turiștii, odată ajunși într-o destinație nouă, caută să descopere mâncarea locală. Aceștia sunt în general dispuși să plătească un ban în plus pentru faptul că au parte de mâncare gătită tradițional după obiceiurile locului, acest lucru însemnând nu numai după rețete consacrate, dar și prin intermediul tehnicilor și instrumentelor de gătit tradiționale (cuptor tradițional, ceaun, plită). Astfel, se creează un echilibru între satisfacția turistului și câștigul localnicilor.

Bucătăria tradițională